Activiteiten 2020/2021

*De titels van de evenementen leiden naar evenementpagina van Facebook.


Dinsdag 9 febuari - Webinar: Marry de Gaay Fortman

February 9th, leading dutch lawyer and partner at Houthoff Marry de Gaay Fortman will speak about her career and her book 'Don’t drown a dead duck’. In her book she gives advice on how to make connections in order to be more successful, decisive and innovative.
Marry de Gaay Fortman is partner at Houthoff, an independent top-tier Netherlands-based firm with 300 lawyers.


Dinsdag 19 januari - Sollicitatietraining Bird&Bird

Solliciteren doe je niet elke dag, wat hulp kan dus goed van pas komen. ELSA Utrecht organiseert daarom in samenwerking met Bird&Bird op 19 januari een online sollicitatietraining. Naast het geven van tips over het solliciteren zelf, zullen er ook tips worden gegeven over LinkedIn gebruik. Wil jij meer weten over solliciteren op de Zuidas? En wil je leren hoe je jezelf het best kan presenteren tijdens een sollicitatiegesprek?


Vrijdag 18 december - The ECB and its Digital Euro

Op 18 december 2020 om 14.00uur organiseren ELSA Nijmegen en ELSA Utrecht in samenwerking met de Europese Centrale Bank (ECB) een online lezing over de ECB en de digitale Euro. Gedurende deze lezing zullen sprekers van de ECB toelichten wat de taak en geschiedenis van de Europese Centrale Bank is. Daarnaast zal ook de Digitale Euro besproken en bediscussieerd worden.


Donderdag 10 december - Webinar 'De Coronaspoedwet'

De coronaspoedwet is de laatste maanden een van de meest besproken onderwerpen geweest. Door deze wet kan het kabinet vergaande maatregelen nemen zonder te leunen op lokale noodverordeningen. Op donderdag 10 december om 16:00 zal hoogleraar staatsrecht Jerfi Uzman ingaan op dit belangrijke onderwerp. De noodzaak van de wet, de wijzigingen die de wet heeft doorstaan en de veranderingen die de wet voor ons allen teweeg brengt zullen hier uitgebreid aan de orde komen. Ben jij benieuwd hoe het allemaal zit met de coronaspoedwet?


Woensdag 25 november - ELSA Day

Op ELSA Day vraagt ELSA extra aandacht voor een maatschappelijk probleem in relatie tot mensenrechten. Dit jaar organiseert ELSA Amsterdam samen met ELSA Utrecht een panel van experts om mee in discussie te gaan over ‘AI en discriminatie.


Donderdag 12 november - Online Trajectkeuze evenement

Op 12 november organiseert ELSA Utrecht samen met Bruggink & Van der Velden een online trajectkeuze voorlichting. Benieuwd naar de verschillen tussen het togatraject en het notarieel traject? Wil je weten of dit kantoor bij je past voor een student-stage? Of twijfel je simpelweg nog over welk traject je wilt gaan doen?
Dan is dit de uitgelezen mogelijkheid om je te oriënteren en je door ervaringsdeskundigen te laten informeren!


Maandag 19 oktober - Webinar 'Hongkong en de nieuwe veiligheidswet'

Na massale demonstraties in Hongkong werd in juni bekend gemaakt dat de omstreden veiligheidswet toch werd doorgevoerd. Met deze wet komt er een verbod op het streven naar afscheiding, buitenlandse inmenging en staatsondermijnende activiteiten in Hongkong. Ben jij benieuwd wat de huidige stand van zaken in Hongkong is? Geef je dan nu op voor de webinar over Hongkong en de nieuwe veiligheidswet op 19 oktober!

Tijdens de lezing zal Kathleen Ferrier, voormalig Tweede Kamerlid en bijzonder hoogleraar mensenrechten, ons meer vertellen over de huidige situatie. Ferrier heeft zelf vier jaar in Hongkong gewoond en hier gedoceerd.


Dinsdag 22 september - Webinar Ministerie van Buitenlandse Zaken

Zie jij jezelf later ons land vertegenwoordigen bij Buitenlandse Zaken? Benieuwd naar de invloed die de coronacrisis heeft op het gebied van buitenlandse relaties? Of heb je altijd al willen weten hoe het is om voor het ministerie te werken? Geef je dan op voor de webinar over het ministerie van Buitenlandse Zaken op 22 september!