Donderdag 7 juni - Lezing meester Leonie: het leven van een strafrechtadvocaat

Op donderdagavond 7 juni 2018 verzorgt niemand minder dan Meester Leonie – die jullie vast kennen van haar gelijknamige facebookpagina en blog – een lezing over het leven van een strafrechtadvocaat.Tijdens deze avond zal ze ons meenemen in haar agenda van die week, dieper ingaan op de vergoedingen en salarissen, de piketdiensten die een strafrechtadvocaat heeft en hoe het er aan toe gaat in de rechtszaal. Tevens zal zij meer vertellen over de advocaat-stage en haar ervaringen met de beroepsopleiding delen. Aansluitend is er uiteraard de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan Meester Leonie.

Woensdag 30 mei, 31 mei - Trip to Brussels

Op 30 en 31 mei brengt ELSA Utrecht een bezoek aan Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie. Met een groep studenten reizen we op 30 mei per bus naar Brussel en brengen we een bezoek aan het internationale en toonaangevende advocatenkantoor Bird&Bird. 's Avonds staat er een bierproeverij op de planning met heerlijke Belgische biertjes. De volgende dag zullen we de Europese Commissie en het Europees Parlement bezoeken. Tussendoor is er genoeg tijd om alle hotspots van de stad te bekijken. Kortom, een reis vol cultuur, internationale instanties en vooral veel gezelligheid! De reis en het verblijf kosten slechts 50 euro (onder voorbehoud).

Donderdag 3 mei - Symposium 'Digitalisering en recht'

Donderdag 3 mei organiseert ELSA Utrecht in samenwerking met KEIduidelijk een symposium over 'digitalisering en recht'. Hoogleraar Henry Prakken zal ingaan op kunstmatige intelligentie in het recht. Naar aanleiding van zijn onderzoek op dit gebied zal hij verder toelichten hoe technologie de rechtspraak de komende jaren mogelijkerwijs gaat veranderen. Vervolgens zal Hans Zuurmond, werkzaam als rechter bij Rechtbank Midden-Nederland, een introductie geven over digitaal procederen onder KEI, zijn ervaringen hiermee, veelgehoorde kritiekpunten en zijn beeld over de toekomst. Tot slot zullen Berber Bosch en Florentine Nusman, beide werkzaam als advocaat bij Van Doorne, ingaan de blockchain-technologie.

Dinsdag 24 april - La Trappe visit

Do you like La Trappe? And did you always wonder what would be like to visit the place that brews this special ale? But, did also wonder what legal challenges a large company like Bavaria faces? Well, this is your chance! ELSA Rotterdam, ELSA Tilburg & ELSA Utrecht collaborated in order to make this a reality and take you to a visit of the La Trappe Brewery on April 24th! And what makes the ale so special? It’s definitely an event you don’t want to miss!

Donderdag 5 april - Kantoorbezoek NLO Shieldmark

Donderdag 5 april brengt ELSA Utrecht een bezoek aan NLO Shieldmark: het bureau voor merken, modellen en domeinnamen. We zullen het kantoor beter leren kennen en een leerzame presentatie krijgen over het merkenrecht. Ook zullen we alles te horen krijgen over UNREAL, dit is een campagne waarin NLO jonge mensen bewust probeert te maken over de gevolgen van de namaakindustrie. De dag wordt afgesloten met een borrel.

Woensdag 29 maart - Negotiation training

On Wednesday the 28th of March we will organise together with Urios an negotiation training. The day will start with a lecture about theory, tips and tricks about negotiation by Tom Sloetjes. Afterwords we will get the change to experience a real negotiation by ourself by a case. The day will end with a drink at the bar.

Maandag 19 maart - Bestuursinteresseborrel

Ben je een ambitieuze rechtenstudent en ben je op zoek naar een uitdaging naast je studie? Denk jij dat je in staat bent om onze vereniging nog verder te laten groeien door vele evenementen te organiseren, je eigen kwaliteiten te ontwikkelen en deel uit te maken van een groot internationaal netwerk met meer dan 50.000 leden verspreid over 44 landen? Dan zijn wij op zoek naar jou om het bestuur van 2018-2019 te vertegenwoordigen!

Ben je geïnteresseerd? Kom dan maandag 19 maart langs op de bestuursinteresseborrel vanaf 20:00 in Hemingway! Hier kun je met al je vragen bij het bestuur terecht.
ELSA Utrecht zoekt nieuwe (parttime) bestuursleden voor het collegejaar 2018-2019! Ben je nu al enthousiast geworden? Stuur dan voor 22 april je (korte) motivatiebrief en CV naar president@elsautrecht.nl!

Woensdag 1 maart - Dag van Defensie

Samen met Defensity College organiseert ELSA deze dag waar verteld zal worden wat juristen doen bij Defensie. Aan de hand van een casusstudie met de topjurist van Defensie leer je meer over de verschillende zaken die je als jurist bij Defensie zal meemaken. Hierna zullen er IBV trainingen (actieve leiderschapstrainingen) gegeven worden en de dag zal uiteraard worden afgesloten met een borrel.

Woensdag 28 Februari - Pub Lecture Human Rights

On Wednesday night 28 February professor dr. Cedric Ryngaert will tell us about criminal accountability for corporate human rights violations. Ryngaert is head of the master Public International Law at the University of Utrecht. He leads the research project on how state can protect and promote human rights unilaterally. This lecture focuses on criminal liability for business-related violations of human rights. The lecture will be held in 'Hemmingway.' You can walk in from 19:00 o'clock and the lecture will start at 19:30 o'clock.

Donderdag 15 februari - Bezoek ondernemingskamer

Altijd al willen weten hoe de Ondernemingskamer tot haar besluiten komt in geschillen tussen het bestuur, aandeelhouders of werknemers? Ga dan mee naar de Ondernemingskamer bij het Gerechtshof Amsterdam op 15 februari! We zullen eerst een rondleiding krijgen om 11:30 en om 13:00 begint de inhoudelijke behandeling van de enquêteprocedure die wij zullen bijwonen!

Woensdag 17 januari - Masterclass Arbeidsrecht & Kantoorbezoek PCDA

Tijdens de masterclass Arbeidsrecht zal Jasper Croonen, partner bij Van Poppel Croonen Van Dijk Advocaten de hoofdlijnen van het Arbeidsrecht met ons doornemen. De ideale voorbereiding op je tentamen Arbeidsrecht! De masterclass zal worden afgesloten met een borrel waar we kennis kunnen maken met de advocaten van PCDA.

Dinsdag 16 januari - Bezoek College Rechten van de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens belicht, bewaakt en beschermt mensenrechten, bevordert de naleving van mensenrechten (inclusief gelijke behandeling) in praktijk, beleid en wetgeving, en vergroot het bewustzijn van mensenrechten in Nederland. We zullen deze dag alles te weten komen over mensenrechten en een rondleiding krijgen.

Donderdag 11 januari - Nieuwjaarsborrel

Op donderdag 11 januari houden wij onze Nieuwjaarsborrel en wensen we jullie allemaal graag een gezond, gelukkig en voorspoedig 2018! Kom vooral het glas hebben op het nieuwe jaar en houd deze avond vrij!

Maandag 15 december - Lezing: oplegging van de TBS-maatregel door de rechter

Frans Koenraadt is werkzaam als forensisch psycholoog in het Pieter Baan Centrum en tevens verbonden aan Universiteit Utrecht als criminoloog en gerechtelijk deskundige. Hij zal tijdens zijn lezing in het licht van de TBS-discussie dieper ingaan op de strafrechtelijke verantwoordelijkheid van en voor mensen met een geestelijke stoornis en de rol die de rechter hierbij speelt. Achteraf is uiteraard ruimte om vragen te stellen aan de heer Koenraadt. Vul dus nu snel dit formulier in: http://bit.ly/2iWn2eG

Maandag 27 november - Bezoek Hoge Raad

Wil jij altijd al weten hoe het er aan toe gaat bij de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland? Dan is dit evenement iets voor jou! 27 november zullen we een bezoek brengen aan de Hoge Raad der Nederlanden. We krijgen de Hoge Raad van binnen te zien, waar we zelfs een bezoek brengen aan de grote zittingszaal. Vervolgens zullen we een civiel arrest bespreken met de raadsheer civiel. Kortom een unieke kans om te zien hoe het er aan toe gaat bij de Hoge Raad.

Maandag 20 november - ELSA Day -Trip to International Criminal Court

ELSA Day is a day for the entire ELSA network to create a unique Human Rights forum, discuss international and European standards of the protection and implementation of Human Rights. ELSA Amsterdam, ELSA Rotterdam, ELSA Tilburg and ELSA Utrecht organise a visit to the International Criminal Court. First we will get a tour through the ICC and after this we will join each other for drinks and dinner ( optional ). We stand for access across borders.

Vrijdag 17 november - ELSA Leiden & Utrecht - Masterclass Letselschade met JBL&G

Op 17 november zullen ELSA Utrecht en Leiden een bezoek brengen aan het Amsterdamse kantoor Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Vanaf 14.30 zullen we daar een rondleiding en een twee uur durende masterclass letselschade krijgen. Aansluitend zal er een borrel op kantoor zijn samen met de daar werkzame advocaten. Voor dit bezoek zijn er helaas maar een beperkt aantal plaatsen, wat betekent dat de deelnemers geselecteerd zullen worden.

Donderdag 19 oktober - Kantoorbezoek & LinkedIn-training Van Benthem & Keulen

19 oktober zal Van Benthem & Keulen een LinkedIn-training verzorgen op hun kantoor. We zullen daarnaast ook kennismaken met het kantoor onder het genot van een lunch. Na de lunch zal de dag afgelopen zijn. Wil je altijd al een professionele LinkedIn of kennismaken met een groot advocatenkantoor? Kom dan naar dit evenement!

Woensdag 27 september -Bezoek P.I Nieuwegein

Tijdens de excursie zullen we een presentatie krijgen over het reilen en zeilen in de inrichting, waarna de deuren geopend zullen worden voor een rondleiding door de gevangenis. Het bezoek zal plaatsvinden in de avonduren vanaf - reizen en verzamelen meegerekend – ongeveer 17.00 uur.

19 september - Seminar drug policy

Dinsdag 19 september om 19:00 uur houdt Cyrille Fijnaut een lezing (in het Engels) in Café-restaurant Hemingway (Janskerkhof 6, Utrecht) over het drugsbeleid in Nederland. Cyrille Fijnaut is criminoloog en hoogleraar rechtsvergelijking aan de Universiteit van Tilburg en weet veel over dit onderwerp te vertellen. Na afloop bieden wij je graag een drankje aan.