Activiteiten 2018/2019

* De titels van de evenementen leiden naar de evenementenpagina op FacebookDinsdag 11 juni - Lezing Daderprofilering

Op dinsdag 11 juni geeft Jasper van der Kemp, docent strafrecht en criminologie aan de VU Amsterdam, een interessante lezing over het onderwerp daderprofilering. Hij zal ingaan op hoe een reconstructie van een misdrijf en scenario gemaakt wordt. Daarnaast leert hij ons bij het stuk over daderprofilering over hoe een dader in een scenario past.


Donderdag 2 mei - Bezoek aan de KNVB

Samen met de KNVB organiseert ELSA Utrecht op donderdag 2 mei een lezing over de tuchtrechtspraak van de KNVB. Een secretaris van de Tuchtcommissie Amateurvoetbal en de secretaris van de Tuchtcommissie Betaald Voetbal zullen jullie inzicht geven in de processen rondom tuchtrechtspraak van de KNVB.


Woensdag 3 april - Bestuursinteresseborrel ELSA Utrecht

Ben je geïnteresseerd in een bestuursjaar? Ben je ambitieus, rechtenstudent en op zoek naar een uitdaging naast je studie? Denk jij dat je in staat bent om onze vereniging nog verder te laten groeien door evenementen te organiseren, je kwaliteiten te ontwikkelen en deel uit te maken van een groot internationaal netwerk met meer dan 50.000 leden verspreid over 44 landen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!


Woensdag 27 maart - Publecture: Sustainable Justice

An interesting lecture with a beer in your hand, does that sound good? This is the perfect event for you! Alexander de Savornin Lohman will be giving this lecture about the contemporary topic sustainable justice on the 27th of March at Café Hemingway.


Woensdag 6 maart - Kantoorbezoek Dirkzwager Nijmegen

Op woensdag 6 maart brengt ELSA Utrecht in samenwerking met ELSA Nijmegen een bezoek aan Dirkzwager Nijmegen. We zullen het kantoor beter leren kennen door middel van een presentatie over de werkzaamheden op het kantoor. Daarnaast zal het kantoor een leerzame sollicitatietraining en een LinkedIn training verzorgen.


Donderdag 6 december - Pre-Christmas Drinks

The end of the year is approaching rapidly, days are turning cold and grey, which is why we want to invite you to have some fun with us and have a drink together. The Christmas drinks begin at 21:00 in café 't Pandje, and the first drinks are on us! Besides having fun, we will also announce our newest committee members this evening!


Donderdag 29 november - ELSA Day lecture Right to Education
In samenwerking met ELSA Leiden organiseert ELSA Utrecht op 29 november voor ELSA Day een interessante lezing die gegeven zal worden door Jacomine Lemoine en haar Koerdisch leraar Bakir. Zij hebben vluchtelingen van IS in Irak geholpen met een bestaan op te bouwen zolang ze nog niet naar huis kunnen, dus ook onder andere door ze toegang te geven tot onderwijs.


Woensdag 28 november - ELSA Day
ELSA Day werd voor de eerste keer gehouden op 20 maart 2013. Dit was de eerste keer in de geschiedenis van ELSA dat het volledige netewrk samenwerkte om een uniek Human Rights forum te organiseren, om internationale en Europese normen voor bescherming van mensenrechten te bespreken. Dit zou ervoor zorgen dat elke lokale groep zijn eigen evenement zou organiseren op ELSA day, om verschillende aspecten te kunnen belichten. Dit jaar is alweer de 7e editie van ELSA Day, en deze keer ligt de nadruk op the Right to education.


Vrijdag 23 november - Visit National Rapporteur on Human Trafficking
"Every person is entitled to protection against exploitation. Shortcomings in that protection do not only have a seriously harmful effect for the individual, but also a disruptive effect on our society as a whole." On the morning of 23 November we visit the National Rapporteur on Trafficking in Human Beings and Sexual Violence against Children in The Hague. The National Rapporteur reports on the nature and extent of human trafficking and sexual violence against children in the Netherlands, and on the effects of the government policies pursued. The Bureau of the Dutch Rapporteur keeps in contact with and gathers information from authorities, organisations and individuals involved in the prevention and combating of human trafficking and sexual violence against children and in giving assistance to victims.


Dinsdag 13 november - Lezing Judge Joyce: de twitterende rechter
Op dinsdagavond 13 november verzorgt niemand minder dan Joyce Lie, beter bekend als Judge Joyce van social media, een lezing in Café Hemingway!
Joyce Lie is werkzaam als rechter bij rechtbank Den Bosch. Ze zal tijdens de lezing ingaan op haar werkzaamheden als rechter, het gebruik van social media door rechters (hoe ver mogen ze daarbij gaan?) en over de ‘klare taal’-beweging die staat voor eenvoudiger taalgebruik in de rechtszaal, en waarom dit zo belangrijk is. Aansluitend is er natuurlijk de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan Judge Joyce! Na de lezing is het tevens mogelijk om een drankje te doen in Café Hemingway.


Woensdag 26 september - Bezoek penitentiaire inrichting Nieuwegein
Tijdens deze excursie van de penitentiaire inrichting te Nieuwegein zullen we een presentatie krijgen over de dagelijkse gang van zaken in de inrichting om vervolgens een rondleiding te krijgen door de gevangenis.