Identiteit

De European Law Students’ Association (ELSA) is opgericht in 1981 in Wenen. Met wereldwijd 50.000 leden kan ELSA nu ’s werelds grootste onafhankelijke, niet-politieke en non-profit juridische studentenorganisatie genoemd worden. ELSA is actief in 43 landen en ongeveer 260 lokale groepen, van IJsland tot Malta en van Portugal tot Rusland. Ook is ELSA inmiddels in verschillende Nederlandse studentensteden gevestigd, zoals in Amsterdam, Leiden en Groningen, met als laatste aanwinst ELSA Utrecht. De kracht van ELSA zit dan ook in het extensieve Europese netwerk.

Leden van ELSA zijn ruimdenkend, internationaal georiënteerd en geïnteresseerd in culturele diversiteit op het juridische vlak. Als ELSA-lid doen zij directe ervaringen op met verschillende rechtssystemen en handelspraktijken. De naam van de verenging doet vermoeden dat ELSA voornamelijk gefocust is op Europees Recht. Echter overkoepelt ELSA alle rechtsgebieden en is het interessant voor iedere rechtenstudent. Of je nu geïnteresseerd bent in strafrecht of in ondernemingsrecht, met haar vele activiteiten, zal ELSA altijd van toegevoegde waarde zijn als je verder wil kijken dan je studieboeken.

Het doel van ELSA is bijdragen aan juridisch onderwijs, bevorderen van wederzijds begrip en promoten van sociale verantwoordelijkheid van rechtenstudenten en jonge advocaten. Om dit doel te kunnen bereiken biedt ELSA rechtenstudenten en jonge advocaten de mogelijkheid om andere culturen en rechtssystemen te leren kennen door middel van kritische dialogen en wetenschappelijke samenwerking.Op deze manier probeert ELSA hen aan te moedigen om zich in te zetten voor het welzijn van de maatschappij waar zij een deel van uitmaken.


Visie

“A just world in which there is respect for human dignity and cultural diversity.”