Wie zijn wij?

Elsa utrecht

ELSA Utrecht is een recent opgerichte studievereniging die toegankelijk is voor rechtenstudenten van de Universiteit Utrecht. ELSA is van toegevoegde waarde voor iedere student die zich ook naast zijn of haar studie wil ontwikkelen. Dit kun je bij ons doen door deel te nemen aan activiteiten, een Student Trainee Exchange Programme (STEP) te volgen of commissiewerk te gaan doen. We richten ons op alle rechtsgebieden: van intellectueel eigendomsrecht tot strafrecht en van belastingrecht tot ondernemingsrecht.

ELSA heeft zeven andere lokale groepen in Nederland. We zijn te vinden in Groningen, Nijmegen, Leiden, Maastricht, Tilburg, Amsterdam en Rotterdam.

Met de oprichting van ELSA Utrecht zitten we in alle grote rechtensteden en dat maakt ons de grootste studievereniging voor rechtenstudenten van Nederland!

European Law Students Assosiation

De European Law Students’ Association (ELSA) is opgericht in 1981 in Wenen. Met wereldwijd 50.000 leden kan ELSA nu ’s werelds grootste onafhankelijke, niet-politieke en non-profit juridische studentenorganisatie genoemd worden. ELSA is actief in 43 landen en ongeveer 260 lokale groepen, van IJsland tot Malta en van Portugal tot Rusland. Ook is ELSA inmiddels in verschillende Nederlandse studentensteden gevestigd, zoals in Amsterdam, Leiden en Groningen, met als laatste aanwinst ELSA Utrecht. De kracht van ELSA zit dan ook in het extensieve Europese netwerk.

Het doel van ELSA is bijdragen aan juridisch onderwijs, bevorderen van wederzijds begrip en promoten van sociale verantwoordelijkheid van rechtenstudenten en jonge advocaten. Om dit doel te kunnen bereiken biedt ELSA rechtenstudenten en jonge advocaten de mogelijkheid om andere culturen en rechtssystemen te leren kennen door middel van kritische dialogen en wetenschappelijke samenwerking.Op deze manier probeert ELSA hen aan te moedigen om zich in te zetten voor het welzijn van de maatschappij waar zij een deel van uitmaken.

Projecten

ELSA organiseert naast interessante evenementen van lokale groepen ook evenementen en trainingen waarbij  het  hele netwerk is betrokken. Klik op de links hieronder voor bijvoorbeeld meer informatie over: